Gun ieder kind een kansrijke start!

Een babycoach bezig diverse competenties en vaardigheden​

Jij wilt graag babycoach worden? Het lijkt je mooi om juist kwetsbare gezinnen te ondersteunen? En dat dan voornamelijk tijdens de eerste 1000 dagen van een kindje? Een 1000dagen Coach is een belangrijk persoon in het leven van een gezin. Dit is een persoon die beschikt over verschillende vaardigheden. Ouders krijgen steun en hulp die ze nodig hebben tijdens en na de zwangerschap. Er is veel aandacht voor een veilige hechting tussen de ouders en hun kind. Dit kan namelijk veel latere problemen bij het kind voorkomen. Wil je je aanmelden voor deze opleiding? Kijk dan meteen even op onze website.

voor een kansrijke start; vader en moeder kussen hun pasgeboren kind
man voelt aan de buik van de zwagere vrouw en maakt contact met de baby voor een kansrijke start voor hun ongeboren kind

Opleiding babycoaching​

De opleiding tot babycoach is geschikt voor onder meer kraamverzorgenden, verloskundigen en pedagogisch medewerkers. Heb jij ook interesse en vraag je jezelf af of deze opleiding geschikt voor je is? Neem gerust even contact met ons op om je vragen te stellen. De opleiding is mede tot stand gekomen doordat de Rijksoverheid hiervan de noodzaak inzag. Er moest meer preventie komen. Juist in kwetsbare situaties. De ouder-kindrelatie is hierbij cruciaal. Een veilige hechting is een onmisbare basis die je ieder kind wilt geven. Soms is daarbij hulp nodig. Een babycoach is een belangrijke steun voor de ouders. De kersverse vader en moeder krijgen tips en advies op het gebied van hechting. Fysieke en emotionele beschikbaarheid van de ouders of andere verzorgers zijn erg belangrijk.

Babycoach worden voor hulp aan kwetsbare gezinnen

Babycoaching en het programma Kansrijke Start hebben alles met elkaar te maken. Dit programma maakt hulp aan kwetsbare gezinnen mogelijk. Deze ouders en aanstaande ouders kunnen voor, tijdens en na de zwangerschap hulp en advies ontvangen. Dit kan bijvoorbeeld door professionals uit de jeugdgezondheidszorg. Ook een babycoach kan zeer veel betekenen voor deze gezinnen. Het streven is altijd om een kindje bij de ouders te laten opgroeien. In sommige gevallen is het voor de ontwikkeling van het kind echter beter om een ander plekje te zoeken.

gezin bestaande uit man, vrouw en kind, vader draagt kindje op zijn nek, een kansrijke start voor hun dochter

Activiteiten

logo 1000dagen coach

De 1000dagen Coach Opleiding
Voor professionals met coachingservaring die zich binnen hun vakgebied willen onderscheiden en specialiseren. 

logo kik opleidingen

De KIK Kindercoach Opleiding
Voor deelnemers die eerst een erkende beroepsopleiding tot kindercoach willen volgen in Nederland, Aruba, Bonaire of Curaçao. 

Al onze opleidingen zijn post-hbo geaccrediteerd.

Stichting WelZijn Kinderen

Contact | Privacyverklaring | Cookiebeleid | KvK 32098827 | GonBa websites

Kansrijke Start