Gun ieder kind een kansrijke start!

Een babymassage cursus​

Een cursus babymassage kan een laagdrempelige activiteit zijn voor kwetsbare ouders. Niet iedere vader en moeder is automatisch in staat om zijn of haar kindje te geven wat nodig is. Een babymassage kan dan ideaal zijn. Wil jij graag babymassage cursussen gaan aanbieden? Dit is zeer belangrijk in het kader van een Kansrijke Start. Massage en een veilige hechting hebben veel met elkaar te maken. Ouders en kun kinderen moeten zich vanaf het eerste moment met elkaar kunnen verbinden. Een babymassage is hierbij een belangrijk en mooi hulpmiddel. De fysieke nabijheid tussen ouders en kinderen is heel goed voor de ontwikkeling van het brein. De eerste 1000 dagen zijn hierbij cruciaal.

voor een kansrijke start; vader en moeder kussen hun pasgeboren kind
man voelt aan de buik van de zwagere vrouw en maakt contact met de baby voor een kansrijke start voor hun ongeboren kind

Het belang van babymassage cursussen

Uit de praktijk blijkt dat een babymassage cursus positief kan uitwerken op een veilige hechting tussen ouders en hun pasgeboren kindje. Zeker voor kwetsbare ouders kan de drempel naar een instantie hoog zijn. Een cursus babymassage is dan soms makkelijker. De massages hebben een positieve invloed op het stressniveau en de ontwikkeling van het kind. Zeker stress is een belangrijk risico voor de verdere ontwikkeling van jonge kinderen. In sommige situaties heerst veel spanning. Zelfs een baby kan hieronder al lijden. Babymassage is in dat geval zeer effectief.

Een cursus babymassage als preventie

De verschillende babymassage cursussen kunnen ook als preventie worden aangeboden. Merkt een professional, zoals bijvoorbeeld een verloskundige, al tijdens de zwangerschap dat er sprake is van een kwetsbare situatie, dan kan een cursus babymassage worden aangeraden. Wil je zelf een opleiding volgen voor het geven van babymassage? Wil je juist zelf deze cursussen gaan verzorgen? Kijk op onze website voor meer informatie. Of stuur ons een e-mail om met ons in contact te komen.

gezin bestaande uit man, vrouw en kind, vader draagt kindje op zijn nek, een kansrijke start voor hun dochter

Activiteiten

logo 1000dagen coach

De 1000dagen Coach Opleiding
Voor professionals met coachingservaring die zich binnen hun vakgebied willen onderscheiden en specialiseren. 

logo kik opleidingen

De KIK Kindercoach Opleiding
Voor deelnemers die eerst een erkende beroepsopleiding tot kindercoach willen volgen in Nederland, Aruba, Bonaire of Curaçao. 

Al onze opleidingen zijn post-hbo geaccrediteerd.

Stichting WelZijn Kinderen

Contact | Privacyverklaring | Cookiebeleid | KvK 32098827 | GonBa websites

Kansrijke Start