Gun ieder kind een kansrijke start!

Een babymassage opleiding​

Zoek je naar een opleiding babymassage? Wil je ook graag je steentje bijdragen in het realiseren van een goede start voor elk kind? Kijk dan zeker even op de website van Kansrijke Start. Een veilige hechting is ontzettend belangrijk voor elke baby. Helaas gaat het niet altijd vlekkeloos op dit terrein. Sommige kinderen worden geboren in een kwetsbare situatie. Gelukkig hebben steeds meer professionals hier oog voor en zorgt het actieprogramma Kansrijke Start voor veel activiteiten. Dit is allemaal gericht op een goede start voor elk kind. De eerste 1000 dagen zijn hierbij cruciaal.

voor een kansrijke start; vader en moeder kussen hun pasgeboren kind
man voelt aan de buik van de zwagere vrouw en maakt contact met de baby voor een kansrijke start voor hun ongeboren kind

Nut van babymassage opleidingen​

Tijdens de babymassage opleiding is er ook aandacht voor het stukje hechting. Massage kan hierbij echt helpend zijn. Even een momentje van lichamelijk contact tussen de ouder of verzorger en het kind. Dit kan zeker een goede hechting bevorderen. De hechting ontstaat eigenlijk al tijdens de zwangerschap. Ook de periode direct na de bevalling is erg belangrijk. Ouders en kind moeten zich meteen vanaf het eerste moment aan elkaar kunnen verbinden. Een babymassage is dan absoluut een aanrader.

Informatie over opleiding babymassage

Ook tijdens de babymassage opleidingen komt het actieprogramma Kansrijke Start waarschijnlijk ter sprake. Steeds meer gemeenten zien het belang hiervan in. De emotionele en fysieke beschikbaarheid van ouders is onmisbaar voor een jong kind. Ouders moeten open staan voor de signalen die een baby afgeeft. Tijdens de opleiding babymassage kan hier zeker aandacht aan worden besteed. Ouders en kinderen leren elkaar op deze manier beter kennen. Een veilige hechting vergroot de kans op een gezond en evenwichtig leven. Affectieve relaties in de kindertijd geven een kind een belangrijke basis mee. In de eerste 1000 dagen is enorm veel winst te behalen. Een opleiding babymassage past perfect in dit plaatje.

gezin bestaande uit man, vrouw en kind, vader draagt kindje op zijn nek, een kansrijke start voor hun dochter

Activiteiten

logo 1000dagen coach

De 1000dagen Coach Opleiding
Voor professionals met coachingservaring die zich binnen hun vakgebied willen onderscheiden en specialiseren. 

logo kik opleidingen

De KIK Kindercoach Opleiding
Voor deelnemers die eerst een erkende beroepsopleiding tot kindercoach willen volgen in Nederland, Aruba, Bonaire of Curaçao. 

Al onze opleidingen zijn post-hbo geaccrediteerd.

Stichting WelZijn Kinderen

Contact | Privacyverklaring | Cookiebeleid | KvK 32098827 | GonBa websites

Kansrijke Start