Gun ieder kind een kansrijke start!

Een kansrijke start als basis voor een veilige hechting​

De kansrijke start 1000 dagen is een belangrijk programma. Helaas beginnen veel kinderen hun leven met een slechte start. De basis is echter heel evident. Het programma kansrijke start speelt daarop in. Heel belangrijk is een veilige hechting tussen ouders en kinderen. Gaat dit in de eerste periode mis, dan heeft dat vaak gevolgen voor de rest van het leven. Hechting begint niet pas na de geboorte. Zelfs vanaf de conceptie kunnen ouders hieraan al werken. Is de baby geboren, dan is het van belang dat de ouders of een aantal andere vaste verzorgers beschikbaar zijn. Zowel emotioneel als fysiek. Niet alle ouders vinden dit eenvoudig. De verzorgers dienen open te staan voor de verschillende signalen van het kind. Deze moeten juist geïnterpreteerd worden en daarna volgt er in de ideale situatie een juiste actie. Lijkt het jou mooi om ouders hierbij te ondersteunen? Kijk dan op de site van Kansrijke Start. Wellicht kun je een van de opleidingen volgen.

voor een kansrijke start; vader en moeder kussen hun pasgeboren kind
man voelt aan de buik van de zwagere vrouw en maakt contact met de baby voor een kansrijke start voor hun ongeboren kind

Volg een opleiding voor een kansrijke start​

Het lijkt je mooi om deze kansrijke start vorm te geven? Er zijn diverse opleidingen te volgen. Een hbo-niveau is hierbij vereist. Je leert dan veel over hechting en relaties. Ook zul je merken dat juist de eerste 1000 dagen van een kind heel essentieel zijn. In die periode is er zeer veel winst te behalen. Dankzij een veilige hechting ontwikkelen kinderen zich tot evenwichtige en gezonde mensen. Als de hechting goed verloopt, is de kans op gelijkwaardige en gezonde relaties ook een stuk groter. Het is mooi als je hieraan een bijdrage kunt leveren.

Coach voor kansrijke start 1000 dagen​

Ook jij wilt een kansrijke start mogelijk maken voor veel kinderen? Wil je meer weten over de 1000dagen-coach activiteiten van Stichting Welzijn Kinderen? Neem dan zeker een kijkje op onze website. Het programma wordt ook ondersteund door de Rijksoverheid en de Gezondheidsraad. Er is steeds meer aandacht voor de eerste 1000 dagen van een baby. Preventie speelt een grote rol. Stichting Welzijn Kinderen kan hierbij veel betekenen voor zowel ouders als kinderen. Stuur ons gerust even een e-mail als je meer informatie wilt.

gezin bestaande uit man, vrouw en kind, vader draagt kindje op zijn nek, een kansrijke start voor hun dochter

Activiteiten

logo 1000dagen coach

De 1000dagen Coach Opleiding
Voor professionals met coachingservaring die zich binnen hun vakgebied willen onderscheiden en specialiseren. 

logo kik opleidingen

De KIK Kindercoach Opleiding
Voor deelnemers die eerst een erkende beroepsopleiding tot kindercoach willen volgen in Nederland, Aruba, Bonaire of Curaçao. 

Al onze opleidingen zijn post-hbo geaccrediteerd.

Stichting WelZijn Kinderen

Contact | Privacyverklaring | Cookiebeleid | KvK 32098827 | GonBa websites

Kansrijke Start