Gun ieder kind een kansrijke start!

Het belang van de eerste 1000 dagen van een baby​

De eerste 1000 dagen van een baby zijn cruciaal. In welk gezin is het kindje geboren? Heeft de moeder gerookt tijdens de zwangerschap? Zijn er schulden? Hoe is de relatie tussen de ouders? Gelukkig maken veel kinderen in Nederland een goede start. Helaas zijn er ook baby’s die het minder goed getroffen hebben. Kansrijke Start wil daar graag iets aan veranderen. De eerste 1000 dagen zijn cruciaal. Deze betekenen veel voor de rest van het leven.

voor een kansrijke start; vader en moeder kussen hun pasgeboren kind
man voelt aan de buik van de zwagere vrouw en maakt contact met de baby voor een kansrijke start voor hun ongeboren kind

De eerste 1000 dagen baby cruciaal

De eerste 1000 dagen baby zijn belangrijk. Elk kind heeft recht op de allerbeste zorg. Zowel voor als na de geboorte. Vooral de eerste duizend dagen zijn zeer bepalend voor de rest van het leven. De basis wordt dan gelegd. Zowel fysiek als mentaal. Kinderen die te vroeg geboren worden, maken geen goede start. Een laag geboortegewicht hebben is ook geen goed begin van het leven. Als een baby te vroeg geboren wordt of een te laag geboortegewicht heeft, dan kan dat lichamelijke en mentale gevolgen hebben. De overheid vindt het belangrijk om juist kwetsbare ouders en zwangere te helpen. Het programma Kansrijke Start ondersteunt kwetsbare gezinnen in deze periode.

De eerste 1000 dagen van een baby

Het actieprogramma Kansrijke Start gaat er vanuit dat de eerste 1000 dagen van een baby cruciaal zijn. Het programma is opgesteld na advies van de Gezondheidsraad. Zeker gezinnen die leven in een achterstandswijk hebben hulp nodig. Kinderen die in deze omgeving geboren worden, hebben een groter risico op aangeboren afwijkingen en een vroeggeboorte. De praktijk wijst uit dat juist deze kinderen op een later moment in hun leven vaak te kampen hebben met onder meer psychische en lichamelijke problemen. Denk hierbij ook aan onder meer suikerziekte en overgewicht. De juiste hulp tijdens de eerste 1000 dagen van een kind is daarom erg belangrijk.

gezin bestaande uit man, vrouw en kind, vader draagt kindje op zijn nek, een kansrijke start voor hun dochter

Activiteiten

logo 1000dagen coach

De 1000dagen Coach Opleiding
Voor professionals met coachingservaring die zich binnen hun vakgebied willen onderscheiden en specialiseren. 

logo kik opleidingen

De KIK Kindercoach Opleiding
Voor deelnemers die eerst een erkende beroepsopleiding tot kindercoach willen volgen in Nederland, Aruba, Bonaire of Curaçao. 

Al onze opleidingen zijn post-hbo geaccrediteerd.

Stichting WelZijn Kinderen

Contact | Privacyverklaring | Cookiebeleid | KvK 32098827 | GonBa websites

Kansrijke Start