Gun ieder kind een kansrijke start!

Kennis van epigenetica​

Juist als we kijken naar de uitleg van epigenetica zien we hoe belangrijk het actieprogramma een Kansrijke Start is. Wil jij daarover ook meer weten? Kijk dan zeker even op onze website. Het is ook mogelijk om je hier aan te melden voor een opleiding of training. Met elkaar zorgen we voor een goede start voor elk kind. De epigenetica leert ons dat er veranderingen in het DNA kunnen optreden. De eerste 1000 dagen van een kindje zijn daarom erg belangrijk. De omgeving van een baby doet veel met het brein. Door middel van een Kansrijke Start willen we graag dat ieder kind opgroeit in een veilige omgeving. Een goede hechting met ouders of verzorgers is daarbij heel belangrijk. De omgeving, ervaringen en uiteraard de genen doen veel met de ontwikkeling van een kind. We hebben niet overal invloed op, maar in een aantal situaties is er veel verbetering mogelijk. Sommige ouders hebben weinig kennis en vinden het lastig hoe ze moeten omgaan met een baby. Denk ook aan gezinnen met financiële problemen. Ook deze situatie heeft vaak zijn weerslag op de eerste 1000 dagen van een kind.

voor een kansrijke start; vader en moeder kussen hun pasgeboren kind
man voelt aan de buik van de zwagere vrouw en maakt contact met de baby voor een kansrijke start voor hun ongeboren kind

Gebruik maken van epigenetica uitleg

Het is goed om de kennis over epigenetica serieus te nemen. Gelukkig gebeurt dit ook en krijgen gemeenten subsidie voor het programma Kansrijke Start. Vroege relaties in het leven van een kind zijn essentieel bij de ontwikkeling van het brein. Ouders moeten beschikbaar zijn, zowel fysiek als mentaal. Niet altijd is dit mogelijk of ouders beseffen niet hoe belangrijk dit is. Heb jij interesse in een opleiding tot babycoach? Kijk snel op onze website voor meer informatie. En leer alles over epigenetica.

Meer uitleg epigenetica

Voor epigenetica uitleg kun je ook op onze website kijken. Wat houdt het programma Kansrijke Start onder meer in? Het is zeer breed, dus als je er echt alles over wilt weten, zoek dan op onze site. Als je doorklikt, kom je op verschillende websites en zo kun je diverse artikelen lezen om meer te weten te komen over dit belangrijke thema. Een grote rol spelen bijvoorbeeld de professionals uit de jeugdgezondheidszorg. Zij signaleren soms als eerste de problemen. Als zij zien dat een kindje geboren is in een kwetsbare thuissituatie, kunnen ze ondersteuning bieden. Aanstaande ouders kunnen ook gesprekken aanvragen over hun eventuele kinderwens. Ook de periode in de baarmoeder is namelijk heel belangrijk voor de ontwikkeling van een baby.

gezin bestaande uit man, vrouw en kind, vader draagt kindje op zijn nek, een kansrijke start voor hun dochter

Activiteiten

logo 1000dagen coach

De 1000dagen Coach Opleiding
Voor professionals met coachingservaring die zich binnen hun vakgebied willen onderscheiden en specialiseren. 

logo kik opleidingen

De KIK Kindercoach Opleiding
Voor deelnemers die eerst een erkende beroepsopleiding tot kindercoach willen volgen in Nederland, Aruba, Bonaire of Curaçao. 

Al onze opleidingen zijn post-hbo geaccrediteerd.

Stichting WelZijn Kinderen

Contact | Privacyverklaring | Cookiebeleid | KvK 32098827 | GonBa websites

Kansrijke Start