Gun ieder kind een kansrijke start!

Programma kansrijke start subsidie​

Een kansrijke start krijgt subsidie. Veel professionals zien de meerwaarde van dit programma. Een heel aantal gemeenten zetten een lokale coalitie op of ze versterken deze. Veel wordt in het werk gesteld om juist ook kwetsbare kinderen een kansrijke start te bieden. Er kan hiervoor gebruik gemaakt worden van het stimuleringsprogramma en dus ook van subsidie.

voor een kansrijke start; vader en moeder kussen hun pasgeboren kind
man voelt aan de buik van de zwagere vrouw en maakt contact met de baby voor een kansrijke start voor hun ongeboren kind

Uitgangspunten subsidie kansrijke start

De kansrijke start subsidie heeft alles te maken met een belangrijk uitgangspunt van het actieprogramma Kansrijke start. Ieder kind heeft recht op een goede start. Een basis van veiligheid is zo belangrijk aan het begin van het leven. Het programma werd ontwikkeld door verschillende organisaties en gemeenten. Vooral personen die werkzaam zijn in de geboortezorg en jeugdgezondheidszorg zetten zich hiervoor in. Het programma is gericht op het bieden van een kansrijke start voor kinderen in de eerste 1000 dagen van hun leven. Het gaat dan voornamelijk om die jongens en meisjes die geboren worden in een kwetsbare situatie. Ook voor hen is een goede start belangrijk. Deze vergroot namelijk de kans op een gezond en evenwichtig leven. Om dit alles te realiseren is een samenhangende aanpak nodig. Verschillende partijen hebben daarom de handen ineen geslagen. Ouders die hulp nodig hebben, kunnen rekenen op steun. Zowel tijdens de zwangerschap als daarna. De jeugdgezondheidszorg is een belangrijke partner, maar bijvoorbeeld ook de schuldhulpverlening en huisartsen.

Maak gebruik van een kansrijke start subsidie

De subsidie kansrijke start is aan te vragen. Gemeenten zijn zelf verantwoordelijk voor het opzetten en uitbouwen van een gezamenlijke aanpak. Er is echter wel een programma waar men gebruik van kan maken. Natuurlijk verschilt de behoefte per gemeente. Soms is er al heel veel expertise aanwezig. In een aantal gemeenten is nog behoefte aan basiskennis. Er zijn bijvoorbeeld ook adviseurs die een steentje bij kunnen dragen aan het analyseren van de actuele situatie. Er worden vervolgens doelen opgesteld. Voor meer informatie kunt u ook terecht op de website Kansrijke Start. U vindt daar ook een e-mailadres om contact op te nemen. Stel gerust uw vragen. Of meld u aan voor een opleiding.

gezin bestaande uit man, vrouw en kind, vader draagt kindje op zijn nek, een kansrijke start voor hun dochter

Activiteiten

logo 1000dagen coach

De 1000dagen Coach Opleiding
Voor professionals met coachingservaring die zich binnen hun vakgebied willen onderscheiden en specialiseren. 

logo kik opleidingen

De KIK Kindercoach Opleiding
Voor deelnemers die eerst een erkende beroepsopleiding tot kindercoach willen volgen in Nederland, Aruba, Bonaire of Curaçao. 

Al onze opleidingen zijn post-hbo geaccrediteerd.

Stichting WelZijn Kinderen

Contact | Privacyverklaring | Cookiebeleid | KvK 32098827 | GonBa websites

Kansrijke Start