Gun ieder kind een kansrijke start!

Een kansrijke start voor ieder kind

Het Actieprogramma Kansrijke Start is opgezet om kinderen een betere kans te bieden. De jongens en meisjes van nu zijn tenslotte de volwassenen van morgen. Het idee achter dit programma is dat elk kind een goede start verdient. Het is heel verschillend hoe het begin van een jong kindje verloopt. Het ligt er maar net aan in welk gezin je geboren wordt. Heel belangrijk zijn de eerste 1000 dagen van een kind. Deze kunnen zelfs wel cruciaal genoemd worden voor een goede start.

voor een kansrijke start; vader en moeder kussen hun pasgeboren kind
man voelt aan de buik van de zwagere vrouw en maakt contact met de baby voor een kansrijke start voor hun ongeboren kind

De bedoeling van een kansrijke Start​

Door middel van een kansrijke start worden de perspectieven voor een kindje beter. De gezondheid van een baby voor, tijdens en na de geboorte zegt veel. Dit is een belangrijke voorspeller van toekomstige problemen. Meermalen heeft de praktijk dit bevestigd. Het gaat dan niet alleen om fysieke, maar ook om mentale problemen. Daarom slaan de partijen uit de geboortezorg, de jeugdgezondheidszorg en de minister van VWS de handen ineen voor de kinderen van vandaag. De volwassenen van de toekomst. Een eerlijke en kansrijke start voor iedereen is de missie.

Actieprogramma Kansrijke Start

Door middel van de kansrijkestart krijgt een bepaalde vorm van preventie gestalte op diverse terreinen. Stichting Welzijn Kinderen is hierbij een belangrijke speler. Centraal tijdens de preventie staat een veilige hechting. Er zijn verschillende opleidingen en activiteiten die horen bij het programma. Denk hierbij aan onder meer de 1000 Dagen coach en de kind in kracht opleidingen. Als u meer informatie wilt, kunt u contact opnemen met Kansrijke Start. U vindt ons mailadres op de website. Ook zijn we actief op de social media. Volg ons bijvoorbeeld op Facebook.

gezin bestaande uit man, vrouw en kind, vader draagt kindje op zijn nek, een kansrijke start voor hun dochter

Activiteiten

logo 1000dagen coach

De 1000dagen Coach Opleiding
Voor professionals met coachingservaring die zich binnen hun vakgebied willen onderscheiden en specialiseren. 

logo kik opleidingen

De KIK Kindercoach Opleiding
Voor deelnemers die eerst een erkende beroepsopleiding tot kindercoach willen volgen in Nederland, Aruba, Bonaire of Curaçao. 

Al onze opleidingen zijn post-hbo geaccrediteerd.

Stichting WelZijn Kinderen

Contact | Privacyverklaring | Cookiebeleid | KvK 32098827 | GonBa websites

Kansrijke Start