Gun ieder kind een kansrijke start!

Een kindercoaching opleiding voor professionals die zich willen specialiseren

De band tussen kinderen en ouders is het belangrijkste wat er bestaat. Deze band zal voor een groot gedeelte van invloed zijn op het verdere leven van kinderen. Deze band ontstaat vooral tijdens de eerste 1.000 dagen na de geboorte van het kind. Dit wordt ook wel een veilige hechting genoemd. Tijdens deze 1.000 dagen hechten ouders en kind zich emotioneel en fysiek aan elkaar. Het kind voelt zich bij zijn of haar ouders veilig en dit helpt bij de verdere ontwikkeling. Er zijn kinderen en ouders die buiten boord vallen en door allerlei omstandigheden geen goede hechting ontwikkelen. Professionals die werkzaam zijn in de kinderzorg kunnen een kindercoaching opleiding volgen, waarbij de focus ligt op de eerste 1.000 dagen in het leven van een kind.
voor een kansrijke start; vader en moeder kussen hun pasgeboren kind
man voelt aan de buik van de zwagere vrouw en maakt contact met de baby voor een kansrijke start voor hun ongeboren kind

Met een opleiding kindercoaching ouders en kinderen leren bijsturen

Een kind die de veilige hechting met de ouders mist, kan op termijn gedragsproblemen ervaren. Foutief gedrag leidt op den duur naar nog meer problemen. Crimineel gedrag is niet ongewoon voor kinderen die een veilige hechting missen. Er wordt dan wel eens gezegd dat een crimineel een slechte jeugd heeft gekend. Het is meestal dan ook inderdaad zo dat de veilige hechting in de eerste 1.000 dagen van deze persoon niet goed is verlopen. Coaches, maatschappelijk werkers en hulpverleners kunnen zich met een opleiding kindercoaching specialiseren tot 1.000dagen coach en ouder en kinderen ondersteunen tijdens de eerste 1.000 dagen.

De kindercoaching opleiding is een initiatief van diverse instellingen

Iedere professional die zich wil specialiseren als 1.000dagen coach kan hiervoor een opleiding kindercoaching volgen. Hiermee wordt de hulpverlener officieel een 1.000dagen coach. De opleiding is een initiatief van Kansrijke start. Hieronder vallen diverse instellingen die met kind- en jeugdzorg te maken hebben, zoals Stichting WelZijn Kinderen en Kind in Kracht kindercoach opleidingen. Tijdens de opleiding worden diverse competenties en vaardigheden geleerd, waardoor ouders goede ondersteuning krijgen tijdens het hechtingsproces met hun kind.
gezin bestaande uit man, vrouw en kind, vader draagt kindje op zijn nek, een kansrijke start voor hun dochter

Activiteiten

logo 1000dagen coach

De 1000dagen Coach Opleiding
Voor professionals met coachingservaring die zich binnen hun vakgebied willen onderscheiden en specialiseren. 

logo kik opleidingen

De KIK Kindercoach Opleiding
Voor deelnemers die eerst een erkende beroepsopleiding tot kindercoach willen volgen in Nederland, Aruba, Bonaire of Curaçao. 

Al onze opleidingen zijn post-hbo geaccrediteerd.

Stichting WelZijn Kinderen

Contact | Privacyverklaring | Cookiebeleid | KvK 32098827 | GonBa websites

Kansrijke Start