Gun ieder kind een kansrijke start!

Stevig ouderschap cursus in het kader van een Kansrijke Start​

Een cursus stevig ouderschap past uitstekend in het plaatje van een Kansrijke Start. Deze landelijke aanpak voor een gezonde, veilige en kansrijke start krijgt de laatste tijd veel aandacht van professionals. En dat niet zonder reden. Te veel kinderen groeien op in een onveilige situatie. Een veilige hechting is ontzettend belangrijk. Zeker de eerste 1000 dagen van een kind zijn hierbij van belang. Een cursus stevig ouderschap kan veel tools geven op dit gebied. Heb je hierin ook interesse? Kijk zeker even op de website Kansrijke Start of stuur ons een mailtje.

voor een kansrijke start; vader en moeder kussen hun pasgeboren kind
man voelt aan de buik van de zwagere vrouw en maakt contact met de baby voor een kansrijke start voor hun ongeboren kind

Stevig ouderschap cursussen​

De stevig ouderschap cursus past perfect in het plaatje van minister de Jonge. Hij lanceerde het actieprogramma Kansrijke Start. Het is de bedoeling dat partijen als de jeugdgezondheidszorg, gemeenten en professionals uit de geboortezorg de handen ineen slaan. Op diverse manieren wordt geprobeerd ouders bij te staan. Ook een cursus stevig ouderschap kan hieraan bijdragen. Hoe bieden ouders hun kindje veiligheid? Hoe zorg je ervoor dat een baby opgroeit in een stabiele situatie? Sommige ouders vinden het moeilijk om de signalen van hun jonge kind te interpreteren. Zij hebben hier hulp bij nodig. Alles voor een kansrijke start voor ieder kind.

Een cursus stevig ouderschap om ouders al tijdens de zwangerschap te adviseren

De stevig ouderschap cursussen kunnen het beste starten als het kindje nog niet geboren is. Ook de periode in de baarmoeder is belangrijk voor de ontwikkeling van een kindje. Kwetsbare ouders hebben al voor de bevalling steun en advies nodig. De hoop is dat hierdoor problemen tijdens het volwassen leven zoveel mogelijk voorkomen kunnen worden. We zien in de praktijk dat kinderen die opgroeien in een kwetsbare situatie vaker te maken hebben met gezondheidsproblemen. Denk alleen maar aan bijvoorbeeld overgewicht. De extra aandacht en bepaalde financiële middelen maken veel mogelijk. Door de cursus stevig ouderschap krijgen gezinnen met een minder goede start een onmisbaar steuntje in de rug. Er vinden huisbezoeken plaats totdat het kind 2 jaar oud is. Dit wordt gedaan door een hiervoor speciaal opgeleide jeugdverpleegkundige. Deze steunt de ouders en probeert ook hun zelfvertrouwen te vergroten.

gezin bestaande uit man, vrouw en kind, vader draagt kindje op zijn nek, een kansrijke start voor hun dochter

Activiteiten

logo 1000dagen coach

De 1000dagen Coach Opleiding
Voor professionals met coachingservaring die zich binnen hun vakgebied willen onderscheiden en specialiseren. 

logo kik opleidingen

De KIK Kindercoach Opleiding
Voor deelnemers die eerst een erkende beroepsopleiding tot kindercoach willen volgen in Nederland, Aruba, Bonaire of Curaçao. 

Al onze opleidingen zijn post-hbo geaccrediteerd.

Stichting WelZijn Kinderen

Contact | Privacyverklaring | Cookiebeleid | KvK 32098827 | GonBa websites

Kansrijke Start