Gun ieder kind een kansrijke start!

Een stevig ouderschap opleiding​

Een opleiding stevig ouderschap is ideaal voor de begeleiding van gezinnen die geen makkelijke start hebben. We kunnen hierbij denken aan ouders die met hun kinderen in een achterstandswijk wonen. Of het gaat om stellen waarvan of de vader of de moeder of beiden verslaafd zijn. Er kunnen problemen zijn in het kader van schulden. Al deze situaties maken het voor een pasgeboren baby ingewikkeld om een goede start te maken. Actieprogramma Kansrijke Start doet er alles aan om ieder kind een goede start te bieden.

voor een kansrijke start; vader en moeder kussen hun pasgeboren kind
man voelt aan de buik van de zwagere vrouw en maakt contact met de baby voor een kansrijke start voor hun ongeboren kind

Steuntje in de rug voor stevig ouderschap opleidingen

De stevig ouderschap opleiding leidt professionals op om deze kwetsbare ouders of verzorgers te ondersteunen. Er vinden regelmatig huisbezoeken plaats. Dit kan al voor de geboorte beginnen. Ook de zwangerschap is belangrijk in het kader van de ontwikkeling van een kind. De bezoeken lopen door totdat het kind de leeftijd van 2 jaar heeft bereikt. De jeugdverpleegkundige, die de opleiding stevig ouderschap heeft gevolgd, ondersteunt de ouders. Er wordt geprobeerd om het zelfvertrouwen van de ouders te vergroten. Ook is er aandacht voor hun zelfredzaamheid. Belangrijk is daarnaast ook het versterken van het sociale netwerk.

Informatie over opleiding stevig ouderschap

Heb je interesse in de stevig ouderschap opleidingen? Is jouw organisatie van plan om het Stevig Ouderschap te implementeren? Wil je meer weten over Kansrijke Start? Neem contact met ons op of breng een bezoekje aan onze website. We delen daar veel relevante informatie. Alles is gericht op een kansrijke start voor elk kind in Nederland. Waar hij of zij ook geboren is.

gezin bestaande uit man, vrouw en kind, vader draagt kindje op zijn nek, een kansrijke start voor hun dochter

Activiteiten

logo 1000dagen coach

De 1000dagen Coach Opleiding
Voor professionals met coachingservaring die zich binnen hun vakgebied willen onderscheiden en specialiseren. 

logo kik opleidingen

De KIK Kindercoach Opleiding
Voor deelnemers die eerst een erkende beroepsopleiding tot kindercoach willen volgen in Nederland, Aruba, Bonaire of Curaçao. 

Al onze opleidingen zijn post-hbo geaccrediteerd.

Stichting WelZijn Kinderen

Contact | Privacyverklaring | Cookiebeleid | KvK 32098827 | GonBa websites

Kansrijke Start