Gun ieder kind een kansrijke start!

Een stevig ouderschap training

De training stevig ouderschap heeft alles te maken met het programma Kansrijke Start. Deze landelijke actie ondersteunt professionals die kwetsbare gezinnen willen ondersteunen. Ook de stevig ouderschap trainingen kunnen hieraan een belangrijke bijdrage leveren. Dit gebeurt het liefst al voor de geboorte. Nog liever zelfs voor de zwangerschap. Een speciaal hiervoor opgeleide professional uit de jeugdgezondheidszorg kan met kwetsbare ouders bijvoorbeeld gesprekken voeren over hun eventuele kinderwens. Mogelijke problemen kunnen dan al op tijd worden besproken en waar mogelijk verholpen. Zo werkt een stevig ouderschap training ook op het terrein van de preventie.

voor een kansrijke start; vader en moeder kussen hun pasgeboren kind
man voelt aan de buik van de zwagere vrouw en maakt contact met de baby voor een kansrijke start voor hun ongeboren kind

Huisbezoeken horen bij stevig ouderschap trainingen

Wil je een stevig ouderschap training volgen of geven, dan gaat het ook om huisbezoeken. Het is belangrijk om kennis te nemen van de thuissituatie. Wordt er gerookt? Hoe is de relatie tussen de ouders? Zijn deze mensen in staat om zich te hechten aan hun kindje? Deze veilige hechting is namelijk cruciaal voor ieder kind. Kwetsbare gezinnen krijgen op deze manier hopelijk op tijd een steuntje in de rug.

De training stevig ouderschap kan worden gevolgd door professionals

De stevig ouderschap trainingen richten zich dus ook op preventie. Is het kindje geboren, dan zijn de huisbezoeken nog steeds noodzakelijk. Er kan steun worden geboden op het gebied van de opvoeding. Ook is er aandacht voor het zelfvertrouwen en de zelfredzaamheid van de ouders. Als het even kan, wordt er ook geprobeerd het sociale netwerk te vergroten. Gaat het om hele jonge ouders, dan is het soms ook nodig om praktische hulp te bieden. Bijvoorbeeld op het gebied van opleiding, werk en wonen.

gezin bestaande uit man, vrouw en kind, vader draagt kindje op zijn nek, een kansrijke start voor hun dochter

Activiteiten

logo 1000dagen coach

De 1000dagen Coach Opleiding
Voor professionals met coachingservaring die zich binnen hun vakgebied willen onderscheiden en specialiseren. 

logo kik opleidingen

De KIK Kindercoach Opleiding
Voor deelnemers die eerst een erkende beroepsopleiding tot kindercoach willen volgen in Nederland, Aruba, Bonaire of Curaçao. 

Al onze opleidingen zijn post-hbo geaccrediteerd.

Stichting WelZijn Kinderen

Contact | Privacyverklaring | Cookiebeleid | KvK 32098827 | GonBa websites

Kansrijke Start