Gun ieder kind een kansrijke start!

Help met een studie kindercoach ouders en kinderen tijdens het hechtingsproces

Een kind die zich om welke redenen ook niet goed aan de ouders heeft kunnen hechten, draagt hier in het latere leven onherroepelijk de gevolgen van. Niet zelden zal dit ook van invloed zijn op de volgende generaties. Een veilige hechting tussen ouders en kind ontstaan al in de eerste 1.000 dagen na de geboorte. Deze periode is cruciaal. Voor ouders is het belangrijk om te reageren op de signalen die het kind afgeeft. Ouders moeten hier zowel fysiek als mentaal open voor staan. Hierdoor krijgt het kind alle mogelijkheden om zich op een gezonde manier aan de ouders te hechten en mag weten dat de ouders een veilige houvast zijn in het verdere leven. Diegenen die werkzaam zijn in de kinderzorg, kunnen zich met een studie kindercoach in deze cruciale periode specialiseren.
voor een kansrijke start; vader en moeder kussen hun pasgeboren kind
man voelt aan de buik van de zwagere vrouw en maakt contact met de baby voor een kansrijke start voor hun ongeboren kind

Voor wie is de kindercoach studie bedoeld

De kindercoach studie is niet zomaar door iedereen te volgen. Het is een specialistische opleiding tot 1.000dagen coach en is speciaal voor mensen die reeds in de hulpverlening werkzaam zijn. Hulpverleners die kinderen en hun ouders begeleiden zijn goed onderlegd in het begeleiden bij huidige problemen die ouders en kinderen overkomen. Maar bij de huidige studies is niet voldoende aandacht voor de problematiek rond de veilige hechting tussen kinderen en ouders in de eerste 1.000 dagen. Daarom kunnen hulpverleners, maatschappelijk werkers en andere professionals die werkzaam zijn in de kind- en jeugdzorg de kindercoach studie volgen en zo een gespecialiseerd 1.000dagen coach worden.

Deskundige studie kindercoaching via Kansrijke start

Voor kinderen en ouders waarbij de hechting tijdens de eerste 1.000 dagen niet optimaal verloopt, is het belangrijk dat signalen tijdig worden opgevangen. Specifieke vaardigheden zijn dan nodig om dit proces tot stand te brengen. De studie kindercoaching is een training die goed aansluit bij de genoten beroepsopleidingen van deskundigen. Na afloop van de studie ontvangt de student een post-hbo diploma en het recht op het voeren van de naam 1.000dagen Coach.
gezin bestaande uit man, vrouw en kind, vader draagt kindje op zijn nek, een kansrijke start voor hun dochter

Activiteiten

logo 1000dagen coach

De 1000dagen Coach Opleiding
Voor professionals met coachingservaring die zich binnen hun vakgebied willen onderscheiden en specialiseren. 

logo kik opleidingen

De KIK Kindercoach Opleiding
Voor deelnemers die eerst een erkende beroepsopleiding tot kindercoach willen volgen in Nederland, Aruba, Bonaire of Curaçao. 

Al onze opleidingen zijn post-hbo geaccrediteerd.

Stichting WelZijn Kinderen

Contact | Privacyverklaring | Cookiebeleid | KvK 32098827 | GonBa websites

Kansrijke Start